Leefbaar Reimerswaal

Leefbaar Reimerswaal is de enige echte Reimerswaalse lokale politieke partij met maar liefst 4 zetels!

ANBI

maandag 09 december 2019 16:52

Algemene gegevens ANBI

Geschreven door

Inleiding ANBI:

Verschillende verenigingen in Nederland zijn door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij als Leefbaar Reimerswaal vallen daar ook onder. Dat betekend dat sponsoren hun gift mogen aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien is Leefbaar Reimerswaal dan bij het ontvangen van giften, legaten en erfstellingen vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Hiervoor is het verplicht dat we als politieke vereniging Leefbaar Reimerswaal online transparant zijn over bestuur, beloning, doel en beleidsplan.

 

 

maandag 09 december 2019 16:53

ANBI Rapport

Geschreven door

 

 

Algemene gegevens Vereniging Leefbaar Reimerswaal:

P/A  Adriaan Butijnweg 93

4411 BW Rilland

0113850548

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RSIN 8099.96.455

KVK. 22048411

 

Samenstelling van het bestuur vind u terug op de website.

 

Beloningsbeleid:

Leefbaar Reimerswaal is afhankelijk van bestuursleden en vrijwilligers die helpen bij het uitdelen van folders, promotiemateriaal en de vele andere werkzaamheden die horen bij een vereniging. Alle bestuursleden en vrijwilligers doen hun functie onbezoldigd, wij hebben geen enkel vergoedingssysteem.

 

 

Onze doelstelling:

 

Onze doelstelling is een transparant en eerlijk beleid te voeren waarbij alle inwoners van onze gemeente zich prettig voelen. Alle inwoners van Reimerswaal moeten zich veilig voelen op hun dorp en met veel plezier in onze gemeente wonen. Leefbaar Reimerswaal zet zich daar met alle bestuursleden en vrijwilligers met volle overtuiging voor in. Leefbaar Reimerswaal is een lokale politieke partij zonder enige binding met een landelijke partij. Dat heeft als voordeel dat wij niet gebonden zijn en ons voor de volle 100% kunnen richten op wat er leeft binnen onze gemeente. Wij staan midden in de samenleving en hechten grote waarde aan de meningen van de inwoners en ondernemers, welke worden meegenomen in onze besluitvorming. Wij benaderen alles met gezond verstand en laten ons in onze keuzes leiden door duidelijkheid, menselijkheid en realisme. Wij gaan voor haalbare plannen en praktische uitvoering die passen bij de aard en de omvang van onze mooie gemeente. Donaties zorgen er voor dat wij bij de verkiezingen onze visie en doelstellingen kunnen uitdragen naar onze inwoners door middel van folders en promotiemateriaal.

 

Ons Beleid:

 

De meeste inwoners weten uit het verleden welk beleid Leefbaar Reimerswaal voert.  Door invloed van Leefbaar Reimerswaal zijn er in het verleden motie’s ingediend welke beleidsveranderingen teweeg hebben gebracht.  Kritische vragen gesteld  en wethouders ter verantwoording geroepen. Onder andere de motie voor het aanvullen van het potje voor startersleningen, wat een initiatief was van Leefbaar Reimerswaal, is aangenomen. Maar ook zwaardere onderwerpen worden niet geschuwd en word er duidelijk stelling  genomen als burgers daar de dupe van dreigen te worden. Ook in de toekomst wil Leefbaar Reimerswaal zich blijven inzetten voor de belangen van de burgers. Of het met de komst van nieuwe bedrijven of nieuw beleid van Burgemeesters en Wethouders te maken heeft, als het niet in het belang van de gemeente of de burgers is, zal Leefbaar Reimerswaal een tegengeluid laten horen en alles in het werk stellen om het belang van gemeente en burgers te verdedigen.

 

 

Baten en Lasten:

 

Baten        2019:       €   695,25                   Baten      2018:         €  3324,40

Giften        2019:       € 2662,00                   Giften      2018:         € 4952.16

Uitgaven    2019:      € 1272,21                   Uitgaven  2018 ;        € 7581,31

Saldo 31-12-2019     € 2035,04                   Saldo 31-12-2018     €   695,25