Leefbaar Reimerswaal

Leefbaar Reimerswaal is de enige echte Reimerswaalse lokale politieke partij met maar liefst 4 zetels!

dinsdag 08 mei 2018 16:45

Dirk Verburg wordt wethouder namens Leefbaar Reimerswaal

Geschreven door PZC

KRUININGEN - Dirk Verburg uit Waarde wordt wethouder namens Leefbaar Reimerswaal. Dat heeft partijleider Marien Weststrate vandaag bekendgemaakt.

Verburg (62) heeft jaren werkzaam bij de gemeente Goes. Hij was daar afdelingshoofd zorg. Sinds de vijf Bevelandse gemeenten samenwerken op het gebied van werk, inkomen en zorg vervult hij een leidinggevende functie bij Gemeenschappelijke Regeling de Bevelanden.

Al voor de verkiezingen gaf lijsttrekker Marien Weststrate te kennen dat hij geen kandidaat-wethouder is. Tot ieders verrassing adviseerde verkenner Eppie Klein drie weken geleden een coalitie van SGP, Leefbaar Reimerswaal en PvdA te onderzoeken.

Klein ging vervolgens aan de slag als (in)formateur. Dit proces is nog niet afgerond, maar Leefbaar Reimerswaal heeft volgens Weststrate zoveel vertrouwen in een goede afloop dat de naam van hun kandidaat-wethouder nu naar buiten kan komen.

Verburg stond niet op de kieslijst van Leefbaar Reimerswaal; zijn partner Jeanette stond op plaats vijf. De Waardenaar kreeg in 2016 een koninklijke onderscheiding, onder meer voor zijn inzet in de vogelsport. Ook maakte hij zich jarenlang sterk voor het behoud van openbaar onderwijs in het dorp.

Opvallend is dat Reimerswaal straks twee 'wethouders Verburg' heeft. Namens de PvdA is Kees Verburg kandidaat-wethouder. Jaap Sinke zal namens de SGP weer in het college gaan zitten. De naam Sinke is ook opvallend populair in het Reimerswaalse politiek; in de gemeenteraad zitten sinds de verkiezingen vier Sinkes.

Bron:PZC

Gelezen: 2245 keer Laatst aangepast op donderdag 12 december 2019 13:44